Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης (Απρίλιος-Μάιος 2018)

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
prolipsiworkers@gmail.com

 07/05/2018

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
(Απρίλιος-Μάιος 2018)

 Το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας πραγματοποίησε Συνελεύσεις των Μελών του Σωματείου, από τις 18/04/2018 έως τις 04/05/2018, με τα ακόλουθα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1). Συζήτηση εξελίξεων γύρω από το θεσμικό ζήτημα των Κέντρων Πρόληψης – Προώθηση της πρότασής μας για ενιαίο φορέα – Κινητοποιήσεις.

2). Συζήτηση για το ζήτημα της κινητικότητας.

Στις Συνελεύσεις συμμετείχαν το 82,6% των ταμειακώς τακτοποιημένων Μελών του Σωματείου, δηλαδή με διαπιστωμένη απαρτία βάσει των οριζομένων στο Καταστατικό, καθώς και παρατηρήτριες εργαζόμενες Κέντρων Πρόληψης, που δεν είναι μέλη του Σωματείου (με δικαίωμα λόγου και δίχως δικαίωμα ψήφου).

***

Ως προς το 1ο Θέμα Ημερήσιας Διάταξης, αναλύθηκε με εισηγητική τοποθέτηση η ακόλουθη ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. του Σωματείου:

«Προχωράμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, με βασικό στόχο την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για: (α) την κατάσταση στα Κέντρα Πρόληψης, (β) τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας για αυτήν, (γ) τα ζητούμενα της πρότασής μας αλλαγής θεσμικού πλαισίου και (δ) πώς αυτά ενισχύουν τη δουλειά μας και την κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνουμε και την “Εβδομάδα Γνωστοποίησης” (18-26 Ιουνίου), με Περιφερειακές Συνεντεύξεις Τύπου και κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, που κηρύσσεται μέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης».

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε ως εξής:

 – Υπέρ της πρότασης του Δ.Σ. ψήφισε συνολικά το 87,4% των παρευρισκομένων  Μελών.

– Κατά της πρότασης του Δ.Σ. ψήφισε συνολικά το 7,4% των παρευρισκομένων Μελών.

– Λευκό ψήφισε συνολικά το 5,3% των παρευρισκομένων Μελών.

Στις Συνελεύσεις κατατέθηκαν από Μέλη προτάσεις για εξειδίκευση των μεθόδων υλοποίησης της κοινής απόφασης, κατά Περιφέρεια. Σε 5 από τις 7 Συνελεύσεις προτάθηκε από Μέλη η σύνταξη και αποστολή ενιαίου κειμένου διαμαρτυρίας από το ΔΣ του Σωματείου, ώστε να χρησιμοποιείται πανελλαδικά.

***

Ως προς το 2ο Θέμα Ημερήσιας Διάταξης, αναλύθηκε με εισηγητική τοποθέτηση η ακόλουθη ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. του Σωματείου:

«Η δυνατότητα μιας ευρύτερης κινητικότητας  μπορεί να διερευνηθεί μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο διαφορετικό από αυτό, όπου σήμερα λειτουργούν τα Κέντρα Πρόληψης. Προϋποθέτει, δηλαδή, νέο θεσμικό πλαίσιο, στη βάση της πρότασής μας και χρειάζεται να εντείνουμε τις πιέσεις μας γύρω από αυτό. Εξαίρεση αποτελεί η διερεύνηση της δυνατότητας μετακίνησης στις δομές υγείας με αποκλειστικό στόχο την προστασία της οικογένειας – και για τον σκοπό αυτό θα ζητήσουμε συνάντηση με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε ως εξής:

 – Υπέρ της πρότασης του Δ.Σ. ψήφισαν συνολικά το 100% των παρευρισκομένων Μελών.

– Κατά της πρότασης του Δ.Σ. ψήφισε συνολικά το 0% των παρευρισκομένων Μελών.

– Λευκό ψήφισε συνολικά το 0% των παρευρισκομένων Μελών.

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s