Δημοσίευμα στο Virus: «Ποιοι και γιατί “φιμώνουν” τα Κέντρα Πρόληψης;»

Virus

Ποιοι και γιατί “φιμώνουν” τα Κέντρα Πρόληψης;

Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

19/04/2017, 11:55πμ

«Πέπλο μυστηρίου» καλύπτει την εξαφάνιση κάθε ψηφιακού στίγματος του ιστολογίου prolipsiworkers.blogspot.com, μέσα από το οποίο το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης 10 χρόνια τώρα «μιλούσε», ενημέρωνε, έθετε προβληματισμούς και αναζητούσε απαντήσεις.

Το ιστορικό ιστολόγιο «έπεσε» χθες Τρίτη 18 Απριλίου, ενώ η προσπάθεια των διαχειριστών να αναζητήσουν στο διαδίκτυο οποιοδήποτε ανάρτηση που είχε γίνει στο παρελθόν, απέβη άκαρπη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Νίκος Λάιος, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από την αιφνιδιαστική διαγραφή του ιστολογίου. «Αν το αίτημα ανάκτησης των δεδομένων δεν γίνει αποδεκτό από τον κεντρικό διαχειριστή, τότε ένα μεγάλο ψηφιοποιημένο κομμάτι της ιστορίας των Κέντρων Πρόληψης και συνολικά της υπόθεσης της πρόληψης των εξαρτήσεων στη χώρα, θα έχει σβηστεί» αναφέρει σχετικά. «Όχι, όμως, το πνεύμα της πορείας μας!» προσθέτει εμφατικά.

Χωρίς να χάσει λεπτό, το Σωματείο, πέρασε στην «αντεπίθεση»: από σήμερα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης έχουν νέο «βήμα» έκφρασης, μέσα από την ιστοσελίδα prolipsiworkers.wordpress.com.

«Ούτως ή άλλως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, λιγότερο ή περισσότερο επώδυνα, χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα τομές και φρεσκάδα στις νέες συνθήκες. Αυτή, τη μόνη ενδιαφέρουσα οδό, θα προσπαθήσουμε να πορευτούμε στο διαδίκτυο με καινούριο όχημα, ευχόμαστε πιο ανθεκτικό στις απαιτήσεις του αγώνα για νέα πνοή στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» καταλήγει ο κος Λάιος.

Αναδημοσίευση από το Virus.com

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δημοσίευμα στο Virus: «Ποιοι και γιατί “φιμώνουν” τα Κέντρα Πρόληψης;»

  1. Παράθεμα: Ανάκτηση του ιστολογίου | Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s