Συνέντευξη του Θ. Δρίτσα: Κοινωνιολογία των αισθήσεων και των παραισθήσεων του Georg Simmel

Θανάσης Δρίτσας: Κοινωνιολογία των αισθήσεων και των παραισθήσεων του Georg Simmel   Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ Με αφορμή το προφητικό βιβλίο του Γερμανού φιλόσοφου και κοινωνιολόγου Georg Simmel (1858-1918) που για πρώτη φορά εκδόθηκε το 1903 με τίτλο Μητροπολιτική Αίσθηση: Οι μεγαλουπόλεις και η διαμόρφωση της συνείδησης και κυκλοφόρησε πρόσφατα σε ελληνική μετάφραση (2017) από τις … Συνεχίστε να διαβάζετε το Συνέντευξη του Θ. Δρίτσα: Κοινωνιολογία των αισθήσεων και των παραισθήσεων του Georg Simmel.

Ανάμεσα σε Κρότους και Σιωπές (συνεργασία μας με το Νόστιμον Ήμαρ) – Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Χαλκιδικής: «Γιατί χρειάζεται ένας νέος, ενιαίος φορέας των Κέντρων Πρόληψης;»

Γιατί χρειάζεται ένας νέος, ενιαίος φορέας των Κέντρων Πρόληψης;   Του Τάσου Καραφουλίδη* Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και από το 2007 μέχρι σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο -αρχικά ως Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια ως Πρόεδρος- του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΝΟΗ», που δραστηριοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Στην αρχή δεν ήξερα για … Συνεχίστε να διαβάζετε το Ανάμεσα σε Κρότους και Σιωπές (συνεργασία μας με το Νόστιμον Ήμαρ) – Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Χαλκιδικής: «Γιατί χρειάζεται ένας νέος, ενιαίος φορέας των Κέντρων Πρόληψης;».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ prolipsiworkers@gmail.com 04/07/2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Το νέο ΔΣ του Σωματείου Συνάδελφοι χαίρετε. Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, συγκεντρώθηκαν οι πλειονοψηφήσαντες σύμβουλοι των εκλογών της 16ης Ιουνίου 2017 κατόπιν πρόσκλησης του πρώτου πλειονοψηφήσαντος συμβούλου σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου, και … Συνεχίστε να διαβάζετε το Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης αντιστέκονται δημιουργικά – Συνέντευξη στο Virus

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης αντιστέκονται δημιουργικά – Συνέντευξη Διαχρονικά αντιμετωπίζονται ως οι “λαθρεπιβάτες” των προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων, αν και το έργο που παράγουν είναι αδιαμφισβήτητο. Αξιολογείται άλλωστε. Ο λόγος για τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των οποίων παραμένει στον “αέρα”, συνιστώντας τροχοπέδη στην ανάπτυξη των παρεμβάσεών τους, τη στιγμή που τα αιτήματα που λαμβάνουν … Συνεχίστε να διαβάζετε το Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης αντιστέκονται δημιουργικά – Συνέντευξη στο Virus.